Aziz beyin vesilesi ile biraz bilgi aktarayım ev inşaatımızla alakalı.
Otopark olarak yapılan kısım tamamlandı. Altı bayağı büyükçe kullanım alanı olan bir yer oldu, orayı odunluk olarak kullanırız düşüncesindeyim.
Üstten başlarsam, tavan betonu üstüne şap atıldı ve eğim verildi, suyun binanın bir tarafından inmesini sağlamış olduk, boru kirliliğine son dedik yani. Usta bu hafta fazla boruları sökecekti.
Bacalar takoz tuğlalar ile örüldü. Çekmede sorun yaşamamak için uzun baca ördü usta ama görüntü hoş olmadı. Bu hafta usta onları da köy sıvası ile binanın rengine uyumlu hale getirecek. Köyde bir baca var, baktıkça bakasım geliyor tam selçuklu mimarisi gibi, ustaya devamlı onu gösteriyorum baca şapkalarımı böyle yap diye, benzeyecek seninkilerde demekte ama bilemem ustanın keyfine çok karışılmıyor.
Aşağıda ise hayatlık dediğim ön kısmın duvarının üstü kayrak ile kaplandı, derzler dahil tamamlandı, çok güzel oldu bana göre. Evin içinde taban şapı atıldı. Şömineye karar kıldım ve geçen hafta kaporayı ödedim. Sanırım haftaya montajı yapılacak. 70 lik döküm hazneli, cam kapaklı, ısı odalı ve fanı da olan bir şömine olacak, dış kaplamasını usta evde kullanılan taşlarla kaplayacak.
Usta banyoyu da kayrak taş ile kaplayacak, diğer kısımlar ise altı kapron denilen 5 milim köpük ihtiva eden laminat parke olacak. Bu kararımdan dönemem ustaya banyo ile hol arasında 1,3 cm kot farkı olacak diye telefonda söyledim.
Mühim mesele doğramalar. Ahşap doğramamı yapacak atölye sahibi ile 2 hafta önceki cumartesi inşaata gittik ölçüye. Daha önce projeden verdiği fiatın %20 fazlasında hesap çıkardı bu canımı sıktı ne yapacağımı bilmiyorum. Ahşaptan dönemem kafam karışık.
Şimdilik benden olan gelişmeler bu kadar.
Düzenleyen hosseda : 27-01-2011 saat 14:07
|