Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caturanga
sn nariçi ve artemisa tohumdan üretim de elde edeceğiniz fidanlar büyük olasılıkla anacın birebir özelliklerini taşımazlar.örnek olarak sunshineblue dan alacağınız tohumlardan elde edeceğiniz fidanlar sunshineblue olmaz.anaç ile bir örnek elde etmenin yolu çelik veya doku kültürüdür.sn. artemisa tohumdan üretilmiş fidanın standardı olmaz bunun için çeliklemeye göre daha kaliteli diyemessiniz.ama ben bunu hobi olarak yapacam diyorsanız.tohumdan da üretebilir.elde edeceğiniz her fidana kendi istediğiniz ismi verebilirsiniz  )
|
Kültür çeşitlerinden seçiyorsak tohumda belli bir standart olmaz doğru ben doğal türleri düşünerek çelikle üretimden daha kaliteli olur diye düşünmüştüm çok fark olmaz belkide ama sonuçta olur niye olmasın ticari olarak yetiştirenler de tohumdan üretim yapıyorlar diye biliyorum doğal çeşitlerde tabii... sunshineblue dan alacağımız tohumlardan aynısı çıkma ihtimali yok mu acaba ? neyse ben isimlerini seve seve koyarım yeterki çıksınlar ama ben isimleri kime çekerlerse büyük büyük baba da olabilir ona göre seçerim

)