View Single Post
Eski 26-01-2011, 18:06   #1
Harun Parlak
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Bonsai öğrenim toplantıları için yeni öneriler

Merhaba. Bonsi sevdalısı ve doğa sever arkadaşlar.

İstedimki Bonsa adına birşeyler yapılabilsin diye.Neler yapılabilir Neler yapılamaz Eksiğimiz nelerdir sorgulanabilsin istedim.

Kendi kendimize sorduğumuz sorunun cevabını kendimize soru ile vereceksek o soruyu sormamızın anlamı da kalmaz zaten.

Türkiyede elbet Çok kesim Ekonomik sıkıntılar çekiyor. Çoğumuz ben de dahil refah içinde yaşamıyoruz.
Bonsai sanaatı nı Öğrenmek ve geliştirmek istiyorsak elimizi taşın altına koymak zorundayız.
Yılda kaç kez Atölye çalışması yapabiliyoruz ki. Önceden program yapılıyor gün belli oluyor.
Gelecekler tam olmasa da yine bir çoğu belli.

Bu durumda gün gelmeden ve ya gün içinde gidilen fidanlıklarda konuya uygun fidan seçilir.
Fidan fiyatı belki bir kişi ye pahallı da gelebilir. Bu durumda eminim ki o fidan yine ortaklaşa alınabilir.
Hatta bu Toplantıları Ağaçlar net çatısı altında yaptığımızdan ağaçlar net adına alınıp işlenebilir. Sonra eminim ki ağaçlar net adına bu adaya gönüllü bakacılar da çıkacaktır. Sonraki toplantılarda tekrar elden geçirilebilir ve gelişmeler gözlemlenebilir.

Çalışma büyük saksıda olduğu sürece her çiçek bakan arkadaşımız çok rahatlıkla bakımını yapabilir. Çok zor değil. Hele ki bahcesinde otomatik suluması olan bir arkadaşımız bahcesinde küçük bir köşe ayırabilirse orada bakıma bile ihtiyaç duymaz diye düşünüyorum.

Parası olanlar bilinmeyene asla yatırım yapmazlar. Bu yüzden biz her ne pahasına olursa olsun bu sanaatı geliştirip tanıtıp yaygınlaştırmak zorundayız.

Bu da sadece anlatmakla olmuyor. Göstermek lazım. Güzel geçen günü nüzün tadını kaçırdığım için özür dilerim. Bundan sonraki günlerimizin çok çok daha güzel geçmesi dileklerimle. Sevgiler Saygılar.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön