View Single Post
Eski 25-01-2011, 22:39   #42
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Ormandan gelen suyun tahliyesi.

Sevgili sibel774, Sizi endişelendirmek istemezdim, topraklar üzerindeki çalışmalarımla edindiğim bilgilerimi forumlarda paylaşmak, bilenin bilmeyene borcu düşüncesine kapılarak sizleri bu bilgilerle aydınlatma düşünceleri içinde bahçe kurma çalışmalarınıza paylaşım inancıyla evinizin ve bahçenize konumuna göre görüşlerimi sunmaktı.

Sibel hanım eklediğiniz resimlerinizden evinizin verandası ormana baktığını anladığımdan, kot farkından dolayı orman toprağından fazla suların bu kot farkı nedeni ile sizin toprağınızın taban sularına karışmaktadır.

Bu suların sizin evin arkasında bulunan dereye ulaşmasını sizin evinizin bulunduğu temellerin bir set görevi yaptından sular sizin dediğiniz gibi bu meyilin önünde bir set gibi duran evin temellerinin kotu altına kadar bahçenizin orman cephesinde bir drenaj hendeği açarak, bu hendeği iki baştan kotu düşürerek tahliye kanalı ile dere tarafından bahçenizin dışına çıkararak bu sularının bahçenizdeki ve evinizdeki yapacağı zararlardan kurtularak bu suyun oluşturacağı tehtidlerden kurtulmuş olacaksınız.

Fazla suyun toprağınızdaki bitkilere olan zararlarından bahsederek sizi bu konuda uyarmıştım, şimdi size toprağınızdaki taban suyunun temellerde bulunmasının zararlarından bahstmek isterim beton içindeki demir aksamın çürümesi, suyun beton içinde rutubet yaratarak eviniz ve eşyalarınızda bu durumdan etkilenecektir.

Sorun ormandan gelen suyun sorumlusu gibi muhtardan beklentimiz olamaz, arazinin kot farkının sizin alehinize gürülmekte olduğundan bu suyun bahçenizden tahliyesi size düşmektedir, açıklamalarım sizin paylaşımlarınız üzerine yorumladım hatalı anladıysam lütfen düzeltiniz açıklamaları netleştirebiliriz, sevgilerimle bu yorumlarıma cevabınızı paylaşmasını rica ederim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön