View Single Post
Eski 25-01-2011, 15:43   #1297
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Sn badee, çay'dan kalan suyun yumurta verimine faydası varmı? Çay suyu sizin özel olarak edindiğiniz bilgilermi.
Ben yarın ilk işim onlara semaver de çay bile demlerim , yeterki yumurta yapsınlar
Vallahi semavere felan gerek yok ben sabahki cayın suyunu dökmüyorum ekmegi parcalayıp üstünede cay suyunu koyuyorum emebiliceği kadar sonra harmanlıyorum aksam iceri koymadan önce kümesteki yemliklerine koyuyorum deli oluyorlar onu yemek icin onu bitirdilermi ayarınca biraz buğday atıyorum yemliklerine sonra kapıyorum.İşin ilginci benim yumurtlama yerim kümesin dısında ve sabah erken acmadıgım ıcın bu ara ben acana kadar kümese yumurtlamaya basladılar buda beni kızdırıyor daha erken acıp bunun önüne gecmeyı denicem.Cünki ulu orta kümese yumurtluyor ferikler böyle alısmasınlar ortalık yere kümese yumurtlamaya.Faydası oluyormu cay suyunun dersen bana kalırsa oluyor cok hafıf ılık oluyor zaten buda havanın soğuk olmasından hayvanlara iyi geliyor ve yumurtayı soğuktan dolayı kesmiyorlar gibi geliyor.Tavuk yumurtlaması ıcın ne yapmalıyım dersen kümes genis ise icine limon kasarı koy kasanın ıcıne güzelce bildiğimiz cuvallar var beyaz onlardan ser ve bırak onun faydası oluyor neden diye sorma benımkıler ilk cuvallı folluga yumurtladılar dene derim.Yanlız cuvalın üstüne hafıf cok az saman at.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön