View Single Post
Eski 25-01-2011, 13:53   #39
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Sayın sibel774

Alıntı:
(Açmış olduğum sayfamdada sn epsody de bu konuda beni uyardı. drenaj işlemini nasıl yapabilirim?)

Sayın epsody bu konulara duyarlılığı ile tanınan, samimi fikirleri olan ve alakadar olan bir arkadaşımızdır. Fikirlerini dinlemek lazımdır, endişesi nedir.? Sizinlede paylaşacağına eminim...

Zemin katınızın olduğunu söylemiştiniz.

Umuyorum ki, binanızın temelden sonra alt yapısı yapılırken bina drenajınız yapılmıştır.

Yapılmış ise hiç bir sorununuz olmaz, yapılmamışsa binanızın zeminden başlayarak rutubet sorunu kronik olarak devamlı yaşarsınız.

Bu drenaj sistemi yapılmamışsa, bahçenizde bu haldeyken yaptırmakta fayda var, sonradan daha büyük bir maliyet karşınıza çıkar.

İlk başta yürüme yolunu planlayın, doğal taş uygulaması güzel olur fakat temizliğe çok titizseniz size göre bir uygulama olmayabilir.

Yapı marketlerde şimdi çok güzel doğal taş dokusuna yakın yer karoları var veya zemini traverten'de kaplatabilirsiniz temizliği son derece basit ve kolay olur.

Size tavsiyem, kapı girişinden başlayarak binanızın etrafını, çatı iz düşümü mesafesinde 80-100 cm yürüme yolu ile cevirin, binanızın bahçe sulaması veya yağmurla oluşacak sıçramalarla bina cepheniz kirlenmez ayrıcada yağmur sularınızı binanıdan 80- 100 cm uzaklaştırmış olursunuz.

Benim size kastettiğim bahçe dranajı idi..!

Yine sizin söylediğinize göre, kot farkının komşu sınırına göre olduğunu, toprağınızın fazla suyu tahliye etme yeteneğinde olduğunu anlattınız, bu söylemize göre bahçe drenajını yapmanızada gerek yoktur.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön