Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 24-01-2011, 21:03   #17
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Teşekkürler Müjgan ve K.donmez.

Ayhan74 fotoğraflar şimdilik bu sayfadaki kadar. Eğer bu sayfadakileri göremiyorsanız, teknik yardım almanız gerekiyor sanırım. Başka bir browser sorunu çözebilir belki. Chrome kullanıyorum, memnunum.

Tuğrulbaba, seram Yalova'da. Isıtma kullanmıyorum. Havuzlar nispeten soğuğu kırıyor. Dışarıda -8e düştüğü gecelerin sabahı suyu ölçtüğümde 6°C civarında oluyor. Bitkilerin üzeri buz tutmuş ve hafiften kendilerini salmış oluyor fakat bir süre sonra çözülüyor ve diriliyorlar. Elbette çeşitlerim kışlık veya 12 ay ekilebilen çeşitler.

Oxygene, ben çok derme çatma bir 3 m² çimlendirme odası yaptım. Viyolleri alttan elektrikli battaniye ile ısıtıyorum. Aydınlatma da koydum oraya. tohumları attıktan 3üncü gün ilk kotiledon yapraklar görünüyor. 15 gün bu odada tutup sonra havuza alıyorum. Malzeme olarak perlit kullanıyorum. Kapak atmıyorum. Ayrıca her hafta 100 litreye 100 cc oranıyla essential plus kullanıyorum. Bitkinin köklerinde çok olumlu etkileri var.

Sarıcan, teşekkür ederim. Straforlar 20 density yalıtım straforu, özel değil. Tek tek deldik, ki bayağı oyalıcı bir iş. Strafor viyoller yurtdışından geliyor. Yalova'da büyük çiçekçiler F1 begonya fideleri ithal ediyor. Bu straforlar onlardan çıkanlar. Normalde yakıyorlar bunları ama biz alıcı olunca kıymete bindi. Tanesini 1 liradan aldım. 406 göz, 30X50X3 ebatlarında. Ayrıca 4 köşesinde ayakları var, birbirlerinin üzerilerine istiflenebiliyorlar. Başka bir başlıkta, yanlış hatırlamıyorsam taze soğanla ilgiliydi, orada bahsetmiştim bunlardan.

Yaptığım sisteme durgun suda akan su kültürü düyorum ben.
Depo yok, havuzun bir ucundan alıp, diğer ucundan basınçlı olarak boşaltıyorum. Elektrik parası çok geliyor çünkü 5 adet motor 24 saat çalışıyor. Ayrıca kuyudan su basan motor, pulvarizatör, çimlendirme odasının aksamı vs vs de var. Aylık ortalama 1000 tl elektirik faturası geliyor. Trifaze aboneliğim var fakat motorlar monofaze. Motorları trifaze olarak yenileyince sanırım 700 lira civarına düşecek fatura.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön