Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibel774
Bugün yaptığım araştırmalar neticesinde hazır rulo çim nakliye nedeniyle pahalıya geliyor. Rulo çimi şimdilik rafa kaldırdım. çim **** yem bitkilerini araştırmaya devam edeceğim. Furkan beyin de dediği gibi, bah.e duvarları için sarmaşık güller güzel bir fikir. Bir kısmını güllerle sardırabilirim.
|
Sevgili sibel774, bahçe duvarlarını herhangi bir bitki ile kamufle etmeyi düşünüyorsanız yaz kış yeşil kalan, yaprak dökmeyen, hızlı büyüyen ve kolay hastalanmayan bitkileri araştırmanızı öneririm. Benim aklıma alev çalısı (Photinia) geldi mesela,taze sürgünlerinin kırmızı rengi baharda çok göz alıcı olur. Veyahut leylandi sevisi de olabilir.Ben olsam altuni seçerdim.Altuni leylandiler hem açık yeşiliyle güzel bir renk olur bahçede hem de çok hızlı büyürler. İstediğiniz formu kolayca verebilirsiniz.
Gül seyri güzel ama bakımı çok zor bir bitki. Hem kışın yaprak dökünce duvarlarınız ortaya çıkar hem de o kadar çok hastalanır ki, bu hastalıklarla boğuşmaktan güllerinizin keyfini pek az çıkarabilirsiniz (tecrübeyle sabittir). Karar tabii ki size ait. Kolay gelsin