Merhaba Nuri Bey, bu hafta sonu bahçemdeki erguvan, süs eriği, süs kirazı ve süs şeftalisi ile oya ağacımın resimlerini hazırladım,aşağıya ekliyorum. Erik, kiraz, ve şeftalinin sonbaharda çektiğim yapraklı hallerini gösteren resimlerini de daha iyi fikir verir düşüncesiyle ekliyorum.
Erguvanın budamayı pek sevmediğini duymuştum ama bu yıl derli doplu görüntüsünü biraz kaybetti ve uç dalları da ince ve -bana göre- biraz zayıf.
Oya ağacını ise bu yıl çok derin budamış olmama rağmen yeniden çok uzun dallar yaptı. Bu dalları (şubat-mart gibi) altta yaprakların yoğun olduğu noktaya kadar tekrar budamayı düşünüyorum. Doğru udur?
Size sormak istediğim; Bu ağaçları ne zaman ve ne şekilde budamalıyım ve budadıktan sonra alınması gerekli önlemler var mıdır (Budama macunu
vb)?
Bu hafta sonu eşimle birlikte bütün çit bitkilerini (alev ağaçları- mavi servi-leylandi ve limoni servi) budadık. Bu gün yağmurla geçti. Hafta ortası kar geleceği söyleniyor. Nem ve kar bu taze budama yerlerinde herhangi bir hastalığa veya daha kolay donmaya yol açabilir mi??
Şimdi resimler ; Önce erguvan ve oya :