Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugrulbaba
Halil abi tavuk gübresini şöyle düşünüyordum ben. Yukarıda detaya girmedim ama aklımda fermante deposu sürekli vardı. Bu depoda hem kısa sürede yanacak (toprak üstünde durduğundan hızlı yanacak en azından) hem ayrışan metan gazını yapacağım serada ısıtma amaçlı kullanabilecektim. Dediğim gibi ya kısamet dedik bir kere. Bir koltuğa iki karpuz sığmıyor. Teker teker kafamdaki projeleri hayata geçirmeye çalışıyorum..
Belli başlı hedeflerimi gerçekleştirdikten sonra gerisi yavaş yvaş kendiliğinden oturacak diye düşünüyorum.
|
Arkadaşım tugrulbaba; Tavuk gübresinin ıslahı ve kompost konularında bazı açıklamalar yaparak senin bahçendeki paylaşımlarımı sürdürmek istiyorum, kuyu sondajı için açılan tahliye çukurunu bu iş için kullanman yerinde olur kanısındayım, bahçenden çıkacak her türlü organik atıklarının hem bertarafını sağlamada hemde kompostlaştırarak bahçen için organik malzeme elde ederken, tavuk gübreleri azot bakımından zenginliğini iyi bir dengeleyici olmanın yanında kompost sürecine aktif katalizör görevi yapacaktır.
Dışarıdan sağlıyacağın gübrelerin değeri senin kompost çukurunda daha zenginleşecek, unutmamalısın ki her türlü ahır gübrelerini toprağına duğrudan uygulamanda büyük sakıncalar vardır, kompostlaştırma işlemini bir çukurda sağlamakla aynı zamanda toprak canlılarınıda aktif ederek çok yönlü bir etkileşimle organik atıklarının hem ıslahını kısa yoldan sağlamış hemde toprakların organik özelliklerini arttırmış olacaksın.
Tatlı heyacanlar diliyerek işlerin kolay gelsin.