View Single Post
Eski 22-01-2011, 17:28   #138
aysahay
Ağaç Dostu

aysahay's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Paskalya çiçeği.

Bu arada sigarayı bırakma ne aşamada. Tamam mı, devam mı?

Ben 34 yıl (14 yaşımdan bu yana) sigara içtim. Bir kez 1993 yılında 40 gün bıraktım. Sonra başladım. Sonrasında kaç kez denediysem de 3-4 günü geçemedim. Ayrıca sigara içmediğim günlerde aşırı sinirli oluyordum.

Geçen yıl yeniden sigarayı bırakmayı denemek istedim. Ağustosta Ramazan başında 3 güne ulaşmayan bir denemem oldu. Sonrasında 18 Ağustosta Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurdum. Poliklinik hekiminin önerisi ve psikiyatrist önerisi ile Wellbutrin XL isimli ilacı kullanmaya başladım. İlk başlarda düzenli kullanıyordum. Bu arada 19 Ağustos akşamı son sigaramı içerek 20 Ağustos tarihinde sigara içmemeye başladım. İlacı 3-6 ay arası kullanacağım belirtilmişti. Ancak unutma nedeniyle ilacı düzensiz kullanmaya başladım, ancak sigaraya ihtiyaç duymamam ve sigarasız yaşamı devam ettirebilmem nedeniyle ilaç kullanımını yaklaşık 40 gün sonra bıraktım. 2010 Ekim ayı içerisinde 15 günlük sürede toplam 3/4 sigara içmek gibi bir kaçamağım oldu, ancak eskisi kadar zevk almadığımı fark ettim ve ondan sonrasında bu tarihe kadar da sigara içmiyorum.

Yazdığım ilaç uzman psikiyatrist reçetesi ile satılıyor, SGK çalışanları %20 ödüyor (10 TL) ve doktor tarafından söylendiğine göre beyindeki nikotin reseptörlerini kapatıyor, böylece beyinin nikotin ihtiyacı uyarısı vermesini engelliyormuş.

Çok teşekkür ederim Sayın Skaraca..
Sigara olayı tam gaz devam ediyor. Ben 10 yıldır içiyordum ve ilk defa bıraktım. İlaçlar işe yarayabiliyor. Biz ilaç olmayan bitkisel tabletlerden aldık. Sigara içme isteği üzerinde bir etkisi yok. Ağzınızda ağır bir karanfil ve meyan kökü kokusu bırakıyor. O tatla sigara içmek zor oluyor. Bir de içindeki bitkilerden dolayı boğazınızı falan temizliyorsunuz. Bize tek faydası bahane olması. Eşim de ben de tamamen bıraktık. 1,5 ay oldu. Artık aramıyoruz. Açıkçası benim içmemem gerekiyor zaten. Sigarayı bırakmam tesadüf oldu. Ağustosta aramıza minik bir kaktüs meraklısı katılacak.

aysahay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön