View Single Post
Eski 21-01-2011, 21:42   #13
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlar ozon konusunda çok açık bilgiler yok ancak çok kuvvetli bir dezenfektan olduğu biliniyor. Yine kuvvetli bir dezenfektan olarak bilinem hipoklorite ( çamaşır suyu) kıyasla 3900 defa etkin bir dezenfektan. İçmiş olduğumuz sular özellikle damacana suları kesinlikle ozonla dezenfekte ediliyor. Önceki bilgilerimizde içme suyu güneşte bırakılmaz çünkü yosun oluşur su kısa zamanda yosun kokar ve bakteriler üzere. güneşte beklemiş suyu içmek tehlikelidir. Ama mutlaka dikkatinizi çekmiştir. İçme suyu satıcılarının dükkan önlerine sular ışıkta günlerce durur. Çünkü içme sularının ozonla dezenfekte olması mecburidir.
Şöyle bir deney yapmıştım. kendi yapım olan ozonatörle 19 litrelik çeşme suyunu doldurduğum bir damacana suyu bir hava taşı ve akvaryum hava pomoası ile yarım saat muamele ettim ve ağzını kapatıp balkonda güneşe koydum ve 4 ay beklemesine rağmen en küçük bir yosunlanma olmadı.
Ozon dezenfektan olarak mükemmel bir gazdır, ancak kullanılması maalesef zorluklar arz eder . Zira oksijen gazının üç atomlu bir şekli olan bu gaz asla depolanamaz ortam sıcaklığına bağlı olarak hemen oksijene dönüşür, Onun için mutlaka ve mutlaka kullanılacağı mahalde elde edilmesi gerekir suda veya havada çok kısa zamanda bozunur.
Bu kısa ömürlü gaz tıpta yaygın bir biçimde kullanılıyor. 50 ml kadar alınan kan bir tüpte ozolanıyor ve tekrar vücuda zerk ediliyor böylece kan dezenfekte edilerek bir çok hastalığa deva oluyor. ve kısa bir süre sonra hiçbir kalıntı, artık, bırakmadan bozunuyor. suya verildiğinde bazı elementleri suda erimez hala getiriyor, doğrudur ancak bu okadar az bir miktardırki besin eriyiğinden bu kadar miktarın çıkması hiç ama hiç önemli değildir. Zira konsantrasyonları ppm değil, mili ppm ,yani mikrogram çinsinden ifade edilir.
http://tr-tr.facebook.com/note.php?n...25166894167818
Bu kaynakta Almanyada yapılan bir araştırma var. Beşmilyon beş yüz yetmiş dokuz bin ikiyüz otuz sekiz kişiye ozon terapisi uygulanmış sadece kırk kişide hafif yan etki görülmüş. Ancak müsaade edilen konsantrasyon 72 mikro gram / cc yani 72 mili ppm.
En büyük özelliği çok kısa zamanda bozunduğu için büyük konsantrasyonlara çıkmak ancak ve ancak çok büyük çihazlarla mümkün olabilir.Onun için sterilizasyonda kullanılan küçük çihazların hiçbir tehlikesi yoktur.Akvaryumlarda yaygın bir biçimde kullanılmaktadaır.
Sebze meyve nin dezenfekte edilmesinde , buzdolaplarında yiyeceklerin tazeliğini muhafaza etmesinde, iyileşmiyen yaraların iyileşmesinde çürüyen dişlerin tekrar kazanılmasında ( bu konuyu kanal D doktorum programında bizzat setrettim) kötü kokuların giderilmesinde ( sayın Mehmet Sarıcan yukarıda anlatmış) bunungibi daha birçok konuda kullanım alanı bulan ozon hidroponik sistemlerdede kullanılıyor.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön