View Single Post
Eski 21-01-2011, 12:14   #183
mrmusti
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2009
Meraklı milletiz, o bitkinin içinde ne olabilir diye düşüneceğine tırnaklıyor.
İnşaallah şeytan tırnağı denilen, etine batan tırnakları uzasında çeksin acısını diyeceğim, onada günah vazgeçtim..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu Mesajı Göster
Akşam misafirlerim vardı ve Lithops'umun başına gelenleri anlatayım biraz. Kaktüsleri sevdiğimi bilen arkadaşlarım merak içindeler yeni aldıklarını görmedik falan deyip duruyorlar. Okadar kişi arkamda ben önde bir mutfak camının önüne koşuyoruz bir yatak odasının camının önüne. Şaşrıyorlar.( Kendimi Sayın Nuri Mürvet gibi hissetmedim değil hani botanik bahçe gezisindeki gibi ) ) En çok bende var zannediyorlar. Bide sizleri falan görseler.
Sıra Lithopsuma geldi oda salon camının önünde. Birisi ( kim olduğunu bilemiyorum) ellerinde saksıyı incelerken resmen tırnağını bitkinin içine batırıp kabuğunu kaldırmış. Bu esnada bende menekşemi gösteriyordum bir başkasına. Yerine koyarken görüverdim. Bende şimşekler çaktı tabi. Belli etmemeye çalışsamda yüzüm düştü yerlere. Nasıl zarar verilebilirki. İnsan merakını böyle mi giderir? Aklıma birde Sayın Mrmusti Bey geldi. Diffienbachyamda yeni filiz olmuş iki yaprak çıkartmış (baharda onu istiyorum) hemen hazır taliplisi.

Neyse çok uzattım sanırım Lithopsumu tanıtayım. Bu edindiğim ilk Lithops oldu ve benim için çok önemli.Buradan takip ettiğim kadarıyla çok zor bir bitki olduğunu düşünerek şimdilik bir tane aldım. Onunla acemiliğimi giderip yeni türlerinden edinmeyi çok istiyorum. İnşallah başarılı olurum.
Lithops Karasmontana Laterita.
Eklenti 189481
Tırnak izinin başlangıç yerinden bu kadar büyük sıyırılır mı aklım almıyor?
Eklenti 189482

mrmusti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön