View Single Post
Eski 21-01-2011, 11:56   #1430
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WM1TR Mesajı Göster
Lilium, sizin kepçe operatörü maaşallahlıkmış. ben 200 çukuru saati 70 liradan 13,5 saatte (yani 2 günde) açtırabildim. üstelik 945liranın 5 lirasını bile kesmedi.
660 dakikada 500 çukur gerçekten iyi sonuç. hani nerdeyse dakka başı çukur açmış.

Ekleme: çukurları belli bir süre havalandıktan sonra kapatmak da gerekiyor, o iş daha kısa ama yine de insan gücü ile olmuyor.
Sayın WM1TR, gerçekten kepçemizin güçü ve oparötürümüz seriliği çok iyiydi, hiç tanımıyordum araştırıp sorduk herkes bu kişiyi tavsiye etti, bir kişiden bile olumsuz bir şey duymadım çok çalışkandır temiz iş yapar dediler, pazarlık hiç yapmadım nasıl çalışıyorsunuz dedim, saati 80 tl 75 yaparım dedi, buyrun arkadaşım iş senindir dedim.
Büyüklerimden öğrendiğim bir söz "bir ekmeklik unun varsa iyi bir fırıncıya ver"
Sözünden yola çıkarak hareket ettim.
Alıntı:
çukurları belli bir süre havalandıktan sonra kapatmak da gerekiyor,
Şimdi oparatöre biraz daha şaşıracaksınız.
Benim çukurları açıp bırakma gibi (Kış dolayısıyla, ve hemen ekmem gereği) bir şansım olmadığı için, çukurları açtırırken üst toprağı ayrı alt toprağı ayrı yere koydurup çukur açıldıktan sonra hemen üst toprağı alta, alt toprağı üste gelecek şekilde hemen kapattım. Yani bu zaman dilimi içerisin de sadece çukurları açmadı kapattıda.
Alıntı:
Merak ettim fidanları ekebildiniz mi ? Dikim için toprağın durumu nasıl olmalı yani bu aralar havaların yağmurlu, karlı olması işi nasıl etkiliyor ?
Yerimiz biraz yamaç bir yer olduğundan arazinin yarısının toprak ve tavı çok güzeldi, yarısını ektik, diğer yarısı daha yaş çamurlu oluşundan dolayı ekime uygun olmadığı için bıraktık, uygun toprak yapısı oluştuğu an hemen ekimlere başlayacağız.

Çalışkan oparatörümüzden bir kaç resim.

İşaretlenmiş yerlerin arasına giriyor ve çift sıra açarak gidiyor.
Name:  Kopyası Fotoğraf-0003.jpg
Views: 2229
Size:  27.6 KB
Tam derinlikte ki bir çukuru çekmeye çep telefonumun hızı yetişemedi.
Name:  Kopyası Fotoğraf-0007.jpg
Views: 2331
Size:  38.3 KB

Name:  Kopyası Fotoğraf-0034.jpg
Views: 2166
Size:  35.0 KB
Çukur kapandı
Name:  Kopyası Fotoğraf-0005.jpg
Views: 2143
Size:  29.7 KB
Reklamı da hak etti sanırım.
Name:  Kopyası Fotoğraf-0006.jpg