Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi genç mühendis
Ayhan bey.ben topraksız tarım ı öğrenmek isteyen genç bir mühendis adayıyım.çalışmalarınızı beğenerek takip ediyorum.çok güzel yetiştiricilik yapıyorsunuz ellerinize sağlık.ben sizden bu çalışmalar hakkında biraz daha bilgi edinmek istiyorum.mesela,öncelikle hangi ekipmanlarla bu sistemi kurdunuz,neler kullandınız bu konu hakkında bilgi verebilirseniz genç bir mühendis adayını çok mutlu edersiniz  2 katlı çilek düzeneğini bende yapmak istiyorum.bana yardımcı olur musunuz ? çok teşekür ederim.
|
Sayın genç mühendis;
Öncelikle söylemek isterim ki, çilek düzeneğinin ilgini çekmesi ve yapmak istemeden beni gerçekten mutlu etti. Teşkkür ederim

Birde sanırım sana geçmiş olsun demeliyim. Çünkü topraksız tarım hastalığına yakalanmışsın. Hastalığın tek tedavisi eldeki imkanlarla hemen düzenek kurmak ve bitki yetiştirmek

Öncelikle ben henüz bu konuda çok yeniyim. Sayfamda gördüğün çalışmaları geçtiğimiz yıl yaptım. Zaten topraksız tarıma da geçen yıl başlamıştım. Çok acemi bir şekilde internet'te gezinirken ağaçlar.net sitesini buldum ve başladım incelemeye. Bu işe gönül vermiş birçok insanın başını ağırttım, sorular sordum ve araştırdım. Hazır olduğumu hissettiğim zamanda da boş bir kağıda hangi malzemeleri kullanarak nasıl düzenekler yapabileceğimin krokilerini çizerek işe başladım. Sonrasında da malzeme toparlamak işin en önemli kısmı oldu. Malum hobi olarak yapıyorsak bu işi çok da fazla maliyetli olmamalıydı. Yani kullanmayacağınız malzemeye para vermenin anlamı yok. Sistemleri kurup bir kaç gün herhangi bir aksaklık varsa görebilmek için boş bir şekilde çalıştırdım. Daha sonra da sıra fideleri sisteme eklemeye geldi. Ve günlük rutin kontroller ile bitkilerin büyümesinin gün be gün takip etmek işin en eğlenceli, en keyifli kısmıydı.
Sayın genç mühendis;
Size en güzel tavsiyem kesinlikle bir plan yapmanızdır. Neyi nasıl yapacağınızı kafanızda iyice şekillendirin. Sitede hiçbir şekilde soru sormaktan çekinmeyin. Bu işe gönül verirseniz becerebileceğiniz ve müthiş keyif alacağınızdan eminim.
Bu arada ben işlerimin yoğunluğundan çok fazla giremiyorum. Elimden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.