Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugrulbaba
O bölümde sera çalışmam olacak Allah nasip ederse. Orada kendi fidelerimi yetiştirip, vakti geldiğinde bahçede otsular için ayırdığım bölümlere şaşırtmayı planlıyorum.
Kendi ürettiğim domates, biber, hıyar, patlıcan vs. sebze meyve çok daha tatlı olur sanırım.
Yakınlarda tavuk çiftliği var. 10 km kadar ötede. Buradan yanmamış gübre getirtebilirim ama şu anda bir faydası var mı yokmu çok fikrim yok doğrusu. Düşünüyorum.
|
Sn. Tuğrul bey,
suyun hazırlı olsun. Bereketli ürünler...
Biliyorsun belki,
yanmamış tavuk gübresi tehlikelidir. Bazı arkadaşlar yanmamış tavuk gübresi _ piliç değil,
yumurta tavuğu gübresi _ kış dönemi uyguluyorlar.
Yanmamış gübreyi tarlaya serpiyorlar sonra sabanla sürüyorlar, yağmurları bekliyorlar. 3_4 ay birşey dikmiyorlar.
Eğer yağmur yeterli değilse, tarlaya arklar yapıp içine su dolduruyorlar. Tarlanın yüzeyi sapsarı oluyor. Tavlanınca tekrar sürüyorlar. Ekiyorlar ve iyi üründe alıyorlar.
Bu uygulama ilk defa belki ikinci uygulamada iyi gibi görünse de, yanmamış tavuk gübresinin toprakta
tuzluluğu arttırdığı, tavuklara verilen
suni yemler ve
ilaçlar ile toprağın organik yapısının bozulduğu söyleniyor.
Mümkünse organik tavuk yetiştiriciliğinde,
fermante olmuş tavuk gübresi kullanmak gerekiyor.
''
Yavaş yavaş çifte cubuğa dönüş yapıyorum'' demiştiniz, hiçde yavaş değilsiniz.

Sanki
UBYİ ye de gelecek gibisiniz. Bekleriz tabii.
Kolay gele...