View Single Post
Eski 20-01-2011, 20:12   #848
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Merhabalar, benim de bir adet yılbaşı çiçeğim var. Gayet sağlıklı ancak evim günün hiçbir saatinde güneş almadığı için yeni sürgünler veremiyor. Sanki güneş göremediği için kızmış gibi bana, loplar kırmızı kırmızı. Öğlen 12.00 ve 13.30 saatleri arasında mutfak camının bir köşesi güneş alıyor sadece. Orayı da kocaman bir mum çiçeği ve büyütmeye çalıştığım yavru bir menekşe işgal ediyor. Böyle bir yerde yaşamak ne kadar zor siz düşünün halimi. Önceden evim çiçek bahçesi gibiydi. Her yerde yeşil yeşil yaratıklar insanın içini açıyordu. Evin havasını da temizliyorlardı. Sonra her yere yüksek yüksek binalar yaptılar. Eve güneş giremez oldu. Bütün çiçeklerim kurudu. Henüz kurumamış olanları da konu komşuya dağıttım mecburen. Onların da ölmesine göz yumamazdım. Şimdi ne yapmalı diye düşünüyorum ama yapabileceğim hiçbir şey yok. En iyisi buralardan gitmek ama nasıl? Her şeyin sonunda bir soru işareti var. Bir türlü cevaplara ulaşamıyorum maalesef
Sayın bernacyhn üzülmeyin, bitkiniz size kızgınlığından o durumda değildir. Güneşsiz elinden bir şey gelmediğindendir. Sevginizi, niyetinizi hissediyordur. Onun güneşi sizsiniz bence. Belkide bu nedenle hala hayatta.

Güneşsiz bir evde yapılabilecek en iyi şey bitki aydınlatıcılarından kullanmaktır. Bitkilerin güneş ihtiyacını karşılamak için özel olarak üretilmiş florasan vb. ürünler mevcut. Bu sayede bitkilerinizin ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayabilirsiniz. Yeter ki isteyin

Saygılar...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön