Almayı düşünen arkadaşların dikkatine...
Uzun yıllardır her gün kullandığım salata kurutucumun sepetinin altı kırıldığı için kurutma işlemi de yapmaz olunca yeni bir tane alayım dedim.
Yeni aldığım eskisine göre biraz daha geniş, içi de başka bir markayla kıyasladığımda daha sağlam. Evde kullanmaya başlayınca eskisini arar oldum. Yenisinin yanında sap yok, çevirme esnasında üstten bastırmak gerekiyor, sapından tutmak daha kolaydı. Yerine koyarken iki elimle kavramam gerekiyor (tasarımı yapan erkek olunca erkek eline göre değerlendirmiş herhalde), sapı olunca tek elle tutmak çok kolay (mutfakta tek elden bile tasarruf çok önemli

bazen dört ele ihtiyaç duyuyorum, biri dolu olur, kirli olur, dolabı açar,...)
Bir de kabın geniş olması çok salata yıkamak için iyi ama çok yer kaplıyor, az miktarda yıkanacak salata için (maydanoz gibi) çok su kullanmak gerekiyor. Eskisi gibi daha dar ve derin olmasını tercih ederdim.
Bu arada, yukarıdaki Tekzen'de satılan ürün de pratik gözüküyor. Yanda sapı yok ama küçük otlar ve sebzeler için uygun boyda, bıçağın kalitesini bilmek gerekiyor, yoksa kısa zaman sonra sadece kurutucu olarak kullanılabilir.