View Single Post
Eski 20-01-2011, 08:07   #7
tugrulbaba
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-10-2010
Önce jeoloji mühendisine gittim. Konyanın tüm ilçelerinde kuyu kazdırmak çok zor hale gelmiş. Sadece açık olan bölge beyşehir tarfıymış. O yönden Allah yardım etti.
400 tl arama ruhsatı için ödedim.
Tapu fotokopisi ile gidiliyor. Bazı belgeler var kadastrodan alınıyor. Zaten bu belgeleri jeoloji mühendisi size yazıp veriyor. Şu şu belgeleri getirin diye. 5-10 lira gibi cüzi bedeller karşılığında bunları edinebiliyorsunuz.

Metin bey size tavsiyem kaçak, göçek işler sonradan milletin elinde patlıyor. Benim gördüğüm bu. Çünkü çekeni var çekemeyeni var. Benim planlı projeli ruhsatlı inşaatımı bile şikayet eden karnı dar insanlar oldu. bu da ona benzer.

En basiti tarlanın ölçümünü yaptırdım. Ertesi gün direkleri dikmeye başladım. Yörenin yerlisi bir Mehmet Amca var. Geldi, bizim buralarda an işte şurdan gider, işte burdan gider diyerek benim tarlanın içine girdi. Hayır komşum falan değil ama ben o yöreye dıştan giren birisiyim ya, illa bir maraza çıkaracak. En sonunda "bir hevesle aldık pişmanmı olacağız Mehmet amca?" deyince kurşun yemiş gibi gitti. Şimdi iyiyiz sıkıntı yok.

400 tl arama ruhsatı + (benim anlaştığım fiyattır, kılıflı) 55 tl sondaj metre fiyatı + sondaj için kullanılan su 16 tanker 750 tl + belediyeden kepçe geldi devirdaim çukuru açmaya 150 tl + su bulunduktan sonra kullanım ruhsatı ve su tahlili için 600 tl daha. Başka masraf olacakmı bilmiyorum. Gerçi daha dalgıç ve jeneratör alacağım onlar ne kadar tutar bilmiyorum.

Ambar köyünü bilmiyorum ama Canasan'da dayılarım, Dilbeyen'de eniştem yaşıyor. Eniştem özellikle elma bahçesinde oldukça iyi, parmakla gösterilen türden üretim yapıyor. Dilbeyeni biliyorsunuzdur, polisevinin karşısına düşen köy. Şimdiki adı heralde çakırbağ. Eğer yakınsanız belki tanıyor olabilirsiniz.

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön