View Single Post
Eski 19-01-2011, 21:44   #1
tugrulbaba
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-10-2010
Tugrulbaba / Çiftlik

Merhabalar.

Öncelikle herkese çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Biliyorum ki toprakla uğraşmak zevkli olduğu kadar bir hayli yorucu ve sabır isteyen bir iş. Elbette bilmediğim zorlukları da vardır.

Burada bahçemin aldığımdan beri aşama aşama kaydettiği ve kaydedeceği gelişmeleri paylaşmak niyetindeyim.

Öncelikle bölge ve konumu hakkında kısa bilgiler vereyim.

Konya - Beyşehir karayolundan (ısparta yönüne düşer) evimin önünden bahçeme 45 km. lik bir mesafem var katetmem gereken.
Kızılören Kasabası ile Sağlık kasabası arasında kalan tarihi Kandemir Hanının (selçuklu eseridir) hizasında, karayoluna yol ölçüsü olarak net 2400 m. uzaklıkta, kuş uçusu 1500-2000 m. arası diye tahmin ettiğim bir mesafededir.

Rakım 1400-1500 arasında. Aladağ olarak yörede bilinen yükseltiye yakın. Orman arazisine 500 m kadar. Tepenin tatlı bir meyille uzandığı güney yamacında şahane bir manzara ve mükemmel temiz havasıyla harika bir yer.

Bahçemin büyüklüğü 7000 m2 dir. Ama ölçüm yaptırırken, yöre insanıyla ters düşmeyelim ne olur ne olmaz diyerek belirlenen noktalardan 40-50 cm. içeri vurdum kazıkları. onun için 200-300 m2 kadar düştü alanım.

Elimden geldiği sürece fotoğraflarla size yaptıklarımı anlatmaya çalışacağım.

Aşağıda ölçüm yapan kişileri ve babamı (bordo fanilalı) görüyorsunuz. Gerçi iyi çekmemişim fotoyu ama elde bu var.

Köpekli resimdeki de büyük oğlum.

İlginç olan yanı ise köpeğin sahibi olan ve ilk resimde elinde baston tutan kişi bölgede yaşayan hayvancılıkla uğraşan Mustafa abi. Ölçümü yapan kişi ise onun öz yeğeni. Adamı ölçüme götürdüğümüzde "Yahu burası benim çocukken falan geldiğim bir yer çok iyi biliyorum buraları" demezmi. Üstüne birde telefon açıp dayısını çağırdı mı! İlginç bir tevafuk oldu bizim açımızdan. Konyada o kadar harita mühendisinin içinden bula bula o yaylada gün geçirmiş bir insan bulmamız gerçekten ilginç.

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön