Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
Sn. Hamdi Eyigör,
Pekmez veya melas, yoğurt suyu, kuru ekmek mayası ve prinç yıkama suyundan fermente ile elde edeceğiniz laktik asit bakterileride organik malzemelerin fermentasyonu için aktivatör olarak kullanılabiliyor. Daha önce mutfak artıklarından yaptığım soğuk kompost işleminde kullandım. Sızan sıvıyı sıvı gübre olarak, kalan posayıda toprakla karıştırarak kompost yapmakta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışardan malzeme almadan evsel malzemeler kullanarak yapmakta mümkün.
Uygulamayı blogumda görebilirsiniz. www.mehmetsarican.blogspot.com
Kolay gelsin.
|
Sayın Sarıcan.Verdiginiz bilgiler ışığında denemelerime devam edecegim.Bizlere bu çok değerli bilgileri verdiğiniz için size, agaclar net yöneticileri ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Saygılarımla . Hamdi Eyigör.