View Single Post
Eski 18-01-2011, 20:37   #57
elek
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi the_mc Mesajı Göster
şişenin üst kısmında biraz boşluk bıraktım
Sayın the mc nedenlerden birisi bu olabilir, yani şişenin üst kısmında oksijen kalmış. Yanıcı metanı üretecek bakteriler ortamdaki çok az oksijenden bile etkilenip üreyemeyebilirler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi the_mc Mesajı Göster
rezistansda 40 santigrad derecede sabit
Diğer bir neden de sıcaklığın rezistansla tam olarak 40 derecede sabit kalması olabilir. Anaerobik faaliyet gösterecek bakterilerin 4-60 derece arasında yaşayabileceği belirtilse de bu sıcaklık aralığı üçe bölünebilir. 1. bölge (psychrophilic) 4-20 derece arasında metan üretimi vardır, ancak istenilen seviyede değildir. 20-40 derece arası mezophylic bölge, 40-60 derece arası thermophylic bölge olarak adlandırılır ve bu iki bölgede bozunmayı sağlayanlar farklı tip bakterilerdir. Mezofillerin üretimi 20-40 arasında, termofillerin üretimi 40-60 derece arasında gerçekleşir. Tam 40 derece sıcaklık her iki bakterinin de sınırında bir ortam oluşturacağından, bu noktada metan gazı üretim oranında önemli bir düşüş görülür. Rezistansla ayarlama imkanınız varsa sıcaklık seviyelerini 30-35 veya 50-55 derece olarak ayarlayıp tekrar deneyin.

Bir de kullandığınız su şebekeden geldiyse, yani klorluysa, bakterilerin etkilenmemesi için dinlendirmeniz veya yağmur suyu vb. kullanmanız daha uygun olacaktır.

Bu son denemenizde hayvan gübresi mi kullandınız?

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön