View Single Post
Eski 18-01-2011, 00:50   #2
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi engraulis Mesajı Göster
Kimileri de çıkıp devlet ürünümüzü satın alsın diyor. Kimse yıllarca Tekel depolarında çürüyen tütünleri, fiskobirlik depolarında çürüyen fındıkları hatırlamıyor. Pancar ve şeker olayına hiç girmiyorum bile
Bunları ben çok iyi hatırlıyorum da, bu devlet ne iş yapar ben onu merak ediyorum, elin devleti (ABD)pancarına fındığına neredeyse tüm yetiştirdiğin ürünlere kota koyuyor, biz, Tekel depolarında çürüyen tütünleri, fiskobirlik depolarında çürüyen fındıkları düşüneceğiz, odamı üreticinin suçu, bu türkiyeyi yönetenler nerede? bunlar ne iş yapar? Neden bu kotaları koyduruyorlar neden?
Neden mi.
Elin kapısında üç kuruş kredi diye yalvarırsan sana kotada koyar yaptırımda uygulattırır.

Bu öyle bir oyun ki, seni sana kırdırır.

Alıntı:
Pancarda ekim kotası koyuldu herkes isyan etti.
İki bin veya ikibin bir yılında pancar ekim kotaları dikyarı düşürüldü, çok iyi hatırlıyorum hiçbir yerden hiçbir şes çıkmadı, o dediğiniz isyan nerede oldu hiç hatırlamıyorum belli bir bölgede olmuşsa onları kutlarım, türkiye genelinde kimseden bir ses çıkmadı, çıkamazdı da zaten, nerede o örgütlü çiftçi, bir ziaat odaları var oda siyasilerin elinde.

Çiftçiyi örgütlenmeye bahsettiğiniz kooparatifleşmeye zaten müsaade etmezler.

Kradiyi veren senin tarım politikalarını da yönlendirir, yapacağın ihracatı da. Verdikleri kota kadar ihracat yaparsın, verdikleri kota kadar üretim yaparsın.

Bizim o çok bilmiş siyasiler de vatandaşa vermiş oldukları sözlerden dolayı alırlar fındığı alırlar tütünü alırlar pancarı, sonra depolarda çürütürler, ondan sonrada çıkarlar biz çiftçiye bu yıl şu kadar para ödedik, ödedinde bu malı ne yaptın.

Depoda çürüttün, depoda çürüyen malın türkiyeye ne faydası var.

Çiftçiyi madur etmedik ya derler.

Halk da, çiftçi de, sorgulamaz ben paramı aldım ya, banane yaaa.

Bence:

Boş konuşuyoruz boş.

Ulusca bir geçiş aşamasındayız ama nereye doğru? Bilinmez

Allah sonumuzu ayır etsin demekten başka bir çare göremiyorum, bizde bu bencillik bu bananecilik varken, ulusca türkiyenin geleceğini düşünmezken kişisel çıkar peşinde koşan ülkesini düşünmeyen kişi ve yöneticiler seçersek daha çok bu forumlar da konuşuruz çokkkk.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön