View Single Post
Eski 16-01-2011, 20:45   #1
Beltram
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2010
Beltram / Bonsailerim

Ben yaklaşık 8 ay - 1 senedir Bonsai ile ilgileniyorum ve 14 tane farklı bonsaim var... 8 Tanesini hazır satın aldım, diger 6 tanesi kendim çelikleme ya da küçük agaç ve çiçeklerden kendim telleyerek ya da budayıp şekillendirerek bonsai haline getirdim.... ve daha yeni denedigim bir çok tarz var çeliklemesini ya da verdigim şekille bonsai tarzına gelmesini bekledigim... Bu güne kadar hep başarılı oldum ve digerleri çok saglıklı...
Fakat ;....
Bende satın alıp cinsini tam anlayamadıgım Ligustrum bonsai ya da Gürgen bonsai diye tahmin ettigim bir bonsai var... Fakat size gösterdigim ilk resimden bu yana degişiklikler göstermekte... 1. Resim ilkbahar - yaz aylarında, 2. Resim sonbahar, 3. Resim ise kış ayında...
Benim ögrenmek istedigim tam olarak cinsi ne ? ve aceba bir sorunumu var ? Yoksa kış geldiginden dolayımı yapraklarını döküyor ilkbahar veya yaz ayında tekrar eskisi gibi olacakmı ?

P.s: Tüm bonsailerimi dışarda balkonumda tutuyorum ve kış oldugundan dolayı herhangi bir vitamin vermiyorum... Haftada 1 su veriyorum ya da topragın kuruluguna göre... Kıbrısta yaşadıgım için hava şartları çok soguk degil... Şu anda webpage den baktıgım kadarıyla avaraj Gündüz (22 - 30 C arası güneşe göre degişiyor), Gece ise (10 - 20 C arası rüzgar ve yagmurun olmasına göre degişiyor)
Yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Ligustrum bonsai **** Gürgen bonsai 1.jpg (63.2 KB, 227 views)
Dosya Türü: jpg Ligustrum bonsai **** Gürgen bonsai 2.jpg (35.6 KB, 227 views)
Dosya Türü: jpg Ligustrum bonsai **** Gürgen bonsai 3.jpg (45.0 KB, 225 views)
Beltram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön