View Single Post
Eski 16-01-2011, 17:43   #27
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Bu nedenle Tarımsal üretim iki ana başlık altında toplanıyor. Bitkisel üretim ve hayvansal üretim.
Ve hayvancılığın gelişmesinde büyük yararı olan, çiftçilerimizin masrafını biraz olsun azaltan mer'a konusu.
Sizde bilirsiniz ki, hayvancılık tarımsal üretimin bel kaynağıdır. Tarmsal işletmelerin sigortasıdır. Taze paradır. Gübredir ve elde ettiğiniz ürünleri değerlendirme mekanizmasıdır.

Çiftçi senede mahsulüne göre bir iki hasat yapar. Haziranda (Buğday ve ayçiçeği-kavun, karpuz) Ekim ayında da çeltik. Bu Trakya ve yakın çevresi için üç aşağı, 5 yukarı böylerdir.

Eline bir iki defa taze para girer. Büyük çiftçiler için mesele değil dakat, küçük çiftçiler ahırında olan 3-4 baş sığırla kışı geçirmeye çalışırlar.
Tarım politikası da, daha evvel Ali yazar, Veli bozar şeklinde devam ediyordu.
Bakarsınız bir gün gelir, istikrar sağlanır, devamlılık arz eder, çiftçi rekabet edebilecek bir konuma yükseltilir.
Belki biraz işler düzelir.

Şunu da unutmamak gerkir. Büyük balık, küçük balıkları yavaş yavaş yutuyor. ÇKS (Çifti kayıt sistemi) belgelerini doldurduğum için iyi takip ediyorum. Bulunduğum köyde ilk başlangıçta 220 ye yakın dosya (Her dosya bir çiftçi ailesi)doldururken sayı şu an 170 civarına geriledi. Hem de 8 sene içerisinde.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön