Arkadaşlar Çaylar ve kahveler genelde bir çeşit fermantasyon işlemine tabi olarak üretildiklerinden içeriklerinde faydalı mikroorganizma bulundurmarı ve işlenmiş olduklarından, toprak yapısı içinde menfi tesirler yapmadan intibak ederler.
Gübreler kadar toprak yapısına organik madde ekleyerekte toprak canlıları içinde besin kaynağı görevi sürdürerek bu oluşum toprak için bitkilerin gelişmesine katkı sağlamaktadırlar.
Arkadaşlar benim hobi faaliyetleri içinde kompost üretiminde her çeşit organik maddenin kompostlaşmasında katalizör bir malzeme olarak kahve hanelerin çay ve kahve artıklarını büyük miktarlarda toplamaktayım, kompost oluşumunda olgunlaşma sürecine büyük katkılar sağladığını gözlemlediğimden, kahve ve çay artıkları topraklarımız için birinci sırada değerledirilecek malzemeler olduğudan kullanımında büyük faydalar görmekteyim.
|