View Single Post
Eski 15-01-2011, 23:51   #635
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Sayın mrbeebee aynen dediğiniz gibi üretebilirsiniz. Bitkinin bir parçasına çelik diyoruz. Çelikle üretim deyince bir parça koparıp ekmek anlaşılır. Koparacağınız parçayı taaa dipten koparırsanız yani köklü bir parça çıkarırsanız ayrı bir yere direk dikebilirsiniz. O tek dal yeni yavrular verecektir. Bir benzeri benim sukulentlerimin olduğu başlıkta mevcuttur, bakabilirsiniz. Yalnız kaktüslerde dikkat etmeniz gereken bir husus var. Dipten değilde daha yukarıdaki bir noktadan dal koparırsanız kopardığınız yer bitki kaktüs olacağı için sulu olacaktır. Kaktüsler bu haldeyken dikilmezler. En az 10 gün dışarıda kuru bir yerde bu parçayı bekletip kabuk bağladıktan sonra dikim yapmalısınız. Dikimden sonra 10-15 gün boyunca da sulama yapmamalısınız. Şahsen ben 10 gün değil 1 ay kadar kaktüs çeliklerini toprak dışı kuru bir yerde bekletiyorum. Zamanla önce kabuklanıyor sonra kökleniyor. O zaman dikim işlemini gerçekleştiriyorum.

Avatarımı beğenmenize sevindim. Aynen dediğiniz gibi. Atatürk' ün izinde... Hatta hemen arkasında Katmanlarla (Layer) çalışılabilen herhangi bir resim işleme programını kullanabiliyorsanız yapmak zor değil. Farklı katmanlardaki iki resmi tek katman olarak düzenleyip birazda rötuş yapınca tamamdır

Saygılarımla...

sariefe Çevrimdışı   Başa Dön