View Single Post
Eski 15-01-2011, 18:04   #187
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maxeramaxera Mesajı Göster
rica etsem biri bana ve sevgilime liliumun fide **** tohumunu nerden bulup saksıya koyup nasıl buyutebileceğimizi açıklayabilir?
Sn maxeramaxera., Hoşgeldiniz. Lilium genellikle "Soğan" denilen yapısıyla yetiştirilir, Tohum ile de üretilen türleri var fakat Türkiye de sanıyorum yok. Fide ile ise üretilmez.

Soğanları, Yaz sonuna doğru bu sitede satılabildiği gibi, bazen yılın değişik aylarında süpermarketlerde de satılabilir. Genellikle birkaç tür ticari olarak satılır. 1.cisi Lilium candidum denilen "Mis zambağı" dır, Bunun soğanları yüzeysel dikilir. Yani hazırlanmış toprağa 5-8 cm derinliğe dikilir.
2. ci ticari tür; Asiatic ve Oriental melez denilen değişik renklerde liliumlar dır. Bunlar ise DERİN dikilir, yani dikildikten sonra soğanın üzerine 10 cm kadar toprak olmalıdır. (L.candidumda ise 3-5 Cm) bunların bazıları kokuludur, bazıları renklidir.

Bu duruma göre; Saksınızı alın, içine 8-10 cm kalınlıkta toprak koyun,, Soğanı yerleştirip üzerine (Türe göre) 5-12 cm toprak doldurup sulayın ,ve bırakın . hepsi bukadar.
Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön