View Single Post
Eski 14-01-2011, 23:44   #522
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sn Sındırgılı selamlar

Elinizdeki enginar yapraklarını mümkün olduğu kadar ufaltınız, diğer taze yapraklar ve yeşilliklerle daha zengin karışımda elde edebilirsiniz.

Em1 + melas(pekmez) + klorsuz su 1:1:100

Örn: 4.5 lt su + 2.5 çorba kaşığı em1 + 2.5 çorba kaşığı melas (pekmez ) karışımı yeşilliklerle beraber hava geçirmez bir kap içine konulup, yaklaşık iki hafta karanlık bir ortamda bekletebilirsiniz.

Sürenin sonunda ph 3.2 / 3.7 arasında ise bu karışımı süzüp sıvıyı 1:500 oranında (4.5 lt suya 1.5 tatlı kaşığı ) yaprak gübresi olarak kullanabilirsiniz.

Tortusu ise mükemmel bir gübre olarak değerlendirilebilir.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön