View Single Post
Eski 14-01-2011, 01:32   #8
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nergis Mesajı Göster

Gelinen noktada et ve canlı hayvan ithalatı çözüm değildir. Kangren olmuş kol sivilce kremi ile tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz üreticisinden esirgenen yüz milyonlarca dolar başka ülkelerin üreticilerine hediye edilecek, o ülkenin halkının refahına katkı sunulacaktır. Daha önce yapılan ithalatlar örnektir,
Bir kere oturup düşünmeliyiz, neden başka bir ülkede işçi maliyetleri yüksekken bu daha ucuza mâl ediliyor da, bizim ülkemizde işçi maliyetleri ucuzken daha pahalıya mâl ediyor.

Tabi ki, tüketici daha ucuza almak istemesinden daha doğal bir şey olamaz bu hepimizin arzusu, peki bu tüketici, üreticinin nasıl ürettiği hangi girdilerle neden bu yüksek maliyetlere ürettiklerini veya neden maliyetlerin yükseldiğini araştırmasını yapıyorlar mı? Düşünüyorlar mı? Üreticinin sorunlarına sahip ya da destek çıkıyorlar mı?

Banane, ben daha ucuza yemek istiyorum demekle iş bitmiyor.

Bu düşüncede olduğumuz sürece, tarımda değil, hiç bir üretimimizde başarılı olamayız.

Benzin olmuş 4 lira mazot olmuş 3 lira bu akaryakıt fiatlarıyla neyi ucuza mâl edeceksin de dış ülkelerdeki üretiyle rekabet edeceksin.

En basidinden düşünün ki, adam yonca ekecek ve hayvanına yedirecek, bunun ekmesi sulaması biçmesi balle bağlaması taşıması hep akaryakıtla oluyor, ona keza diğer üretim alanlarında da bu böyle.

Şimdi sorarım, ben nasıl ucuza mâl edeyimde siz tüketicilere daha ucuza vereyim, bunun cevabını hep bereber bulamadığımız ya da düşünmediğimiz sürece, sadece ucuza yemek istiyorum demek sorunu çözmez, Üreticinin de sorunlarına sahip çıkmaya, o üretici kendimizmiş gibi hissetmeliyiz o duyarlılığı göstermeli düşünmeliyiz.

Neyin neden niçin maliyetinin yüksek olduğunun araştırmadan düşünmeden, dışarıda daha ucuz oradan alalım demek bazı kişilere rant kapısı ve sömürülmeyi istemekten başka bir şey değildir.

Hadi onu da es geçtim, paran varsa alırsın, peki parayı nasıl kazanacaksın, üretimin olmadan para kazanabilirmisin, bu maliyetlerle ne yaparsan yap hiç bir ülkeyle rekabet edemezsin.

Dış güçlerin istediği de bu değil mi?

Aklımızı başımıza almayı herkesi davet ediyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön