View Single Post
Eski 14-01-2011, 00:58   #466
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN Mesajı Göster
Sayın selenn teşekkür ediyorum yorumlarınıza. Ben de sizin sayfanızdaki bir çok bitkiden heveslenmiş ve satın almıştım. Soğuklardan inanın bende çok zorlanıyorum. Balkona kalorifer takılı artı sıcaklık sağlayan lambalar var. Çok şükür eksiye inmiyor balkon. Ben de yetersiz ışık için lamba sistemi kurdum balkona.
Sayın AizoaceaeFAN,

İşte benim için en büyük problem evimde balkon olmaması. Balkona alternatif olabilecek bitkilerimi muhafaza edebileceğim bodrum katta bir yerim var. Bir kısım bitkilerimi sonbaharda buraya alıyorum diğerlerini de ev içerisine. İşte sonbahar sonu gibi bizim sıkıntımız başlıyor. Evdekiler kaloriferin ısısından rahatsızlar. Petekleri mümkün olduğunca kıssam da bitkilere uygun ısıya düşüremem.

Bodrumda ise ışık oldukça yetersiz. Bu sorunu bir aydınlatma sistemi ile çözmeyi düşündük. Bitki sayısı oldukça fazla olduğundan raf sistemi uyguladık. Bitki lambaları edinmeyi düşündüm. Birkaç kaynaktan araştırma yaptım fakat açıkçası teknik olaylar devreye girince işin içinden çıkamadım. Sizin aydınlatma için kurduğunuz sistemi merak ettim. Biraz bilgi verebilir misiniz? Aslında aydınlatma sorununu halledersem ev içerisindense bodrum kat çok daha kullanışlı olacak.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön