13-01-2011, 18:29
|
#17
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
Benim sevdiğim de, o cins Güler Hanım.
Evde kekten kalan kırık dökük artıklar,tatlı kurupastalar, bisküvi parçaları, badem, fındık, ceviz ve kuruüzüm, kısaca elinizde ne varsa ve birkaç kaşık kakaoyu karıştırıp iç malzeme olarak kullanabilirsiniz.
Hatta elma, ayva rendeleyip tavada bir iki döndürüp, suyunu çektirip az şekerle, bol tarçınla deneyebilirsiniz.
Aslında ayçöreği elde kalan malzemelerin değerlendirilmesidir.
|
Çocukken (35 sene kadar önce şimdi de aynı mıdır bilmiyorum), dayısının pastanesi olan bir arkadaşım aynı şeyi söylemişti; kalan malzemenin değerlendirilmesiymiş. Bu nedenle içinde tatlının yanında tuzlu da farkediliyor.
|
|
|