View Single Post
Eski 13-01-2011, 14:55   #562
hoya carnosa
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Herkese merhaba,
Bonsailerin görüntüsünü her zaman çok hoş ve sevimli bulmama rağmen hiç kendim yetiştirmeyi düşünmemiştim açıkçası. Ancak gün geçtikçe güzel bir bahçe içinde bitki ve ağaç yetiştirmeyi daha çok hayal hayal eder oldum.
Aslında şimdi düşündükçe komik geliyor ama ben uzun bir süre bonsainin Japon kökenli bir bitki türü olduğunu zannettim. Ona olan ilgim arttıkça aslında bonsainin bitkiyi yetiştirme yöntemi olduğunu ve bir sürü farklı ağaç çeşidi ile yapılabileceğini öğrendim. Ben de evimde bir bonsai yetiştirmek istedim ancak Bursa yolu üzerinde rastladığım Bonsai Müzesi isimli fidanlıktaki yetkili evde bonsai yetiştiremeyeceğimi (belki de orda sattıkları bitkileri kastederek söyledi ya da yanlış biliyordu bilemiyorum) söyleyince bahçeli ya da büyük balkonu olan bir eve taşınana kadar bu isteğimden vazgeçmek zorunda olduğumu düşündüm.
Okumaya devam ettikçe öğrendim ki bonsai aslında evde de yetiştirilebiliyormuş. Yeni ilgi duymaya başladığım şeylerle ilgili kitap okumak bence iyi bir başlangıç ancak işime yaramayacak kitaba da para vermek açıkçası istemiyorum. Bu sebeple öncelikle sizlerden yeni başlayacak birine gerçekten faydalı olabilecek Türkçe (eğer varsa) veya İngilizce kitap önerisinde bulunmanızı rica edeceğim.
İkinci olarak da evde yetiştirilebilecek ve çok narin olmayan ağaç ismi önerilerinde bulunmanızı isteyeceğim. Ben özellikle Çin akçaağacını oldukça sevimli buldum. Bu benim için uygun olur mu? Bir de bana yıllarca bonsainin bir ağaç türü olduğunu düşündüren o klasik kalın gövdenin nasıl elde edilebileceği hakkında bilgi rica ediyorum. Aşılama ile mi elde edilebiliyor o kalın gövdeler?
Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacaklara.

hoya carnosa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön