Değerli arkadaşlar... Bu yaz ilk defa olarak bende Trabzon hurmasını kurutarak tadanlar grubuna katıldım. Trabzon'da yaşayan birirsi olarak Trabzon hurmasını sonbaharda sadece doğal haliyle, çikolatalı olanı ve yumuşak kaşıkla yeneni, tüketirdik. ancak bu yaz ziraat mühendisi bir akrabamın tavsiyesi ile ilk defa 40 adet hurmayı kuruttum. Acemice de olsa nefis bir tadla karşılaştık. Gerçekten çok lezizdi. bahçeden topladığım hurmaların kabuklarını soydum, ve iplere asarak çatıda kurumaya bıraktım. ancak şimdi düşünüyorumda burdan öğrendiğim kadarıyla sıcak işlem de uygulanması gerekirmiş. ki farkkettim ki benim hurmalarımın içi tam anlamıyla kup kuru olmamıştı. ama asla küf olmadı, hatta en büyük korkum olan sineklenme olayına da rastlamadım. seneye daha çok miktarda ve biraz daha tecrübeli olarak Trabzon hurmalarını değerlendirmeyi düşünüyorum... saygılarımla
|