Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen
Önce hikayesini anlatmak isterim  annem bugün semt pazarına gitti, döndüğünde bugün çiçekçinde mum çiçeği vardı ama ben güvenip alamadım, üstüde çiçek doluydu diyince ne kadar tereddüt etsemde yerimde dururmuyum fırladım pazara gittim,  bende sitedeki paylaşımlardan iki tane carnosa var almasamda en azından çiçeğini görürüm diye düşündüm.Satıcının yanına gittiğimde çok güzel bembeyaz açmış bir çiçeği göstererek mum çiçeği bu dedi, her ne kadar yaprak ve çiçek saplarının oluşum yeri benzesede çiçeği çok faklıydı eminmisin başka bi çiçek olmasın dedim ısrarla yok, hollandadan ithal değişik türü dedi gülümsedim, kulakları çınlasın sevgili hatice ablamın tatildeyken mum çiçeği diye 500km yol katedip aldığı madagaskar yasemininin hikayesi geldi aklıma ki mutlaka sizde okumuşunuzdur (mismenas) bu mum çiçeği değil ama ben yinede alıyorum dedim aldım ve eve geldim hatice ablamın sayfasını açtım ve evet çiçeğim madagaskar yaseminiydi 
|
Sevgili Gülşenciğim,
sabah sabah yine güldüm bir taraftanda koskoca koçtaş'a kızmadanda geçemiyorum. Semt pazarı olsa anlıcam resmen üzerinde hoya yazıyordu aldığımda ve çiçekleride yoktu üstelik çiçekli halini gösteren bir kart vardı üzerinde. O ana kadar hoya olarak sadece carnosam vardı. Dedim yurtdışındaki hoyaların bir çeşidi

Yıllarca aradıktan sonra değerdi doğrusu evime bile bırakmaya cesaret edemedim. Kampta hergün birmibirimize bakıştık sevincimin tarifi yoktu

birde her gelen misafirime yurtdışında yetişen hoya diye tanıttım taki madagaskar yasemini olduğunu öğrenene kadar. Hepimizin vardır böyle hikayeleri. Ya euphorbiya milliye ne demeli garibime yıllarca kaktüs muamelesi yaptım minnacık saksıda

bunlar benim için çok güzel anılar.
Teşekkürler canım hatırlattığın için. Böylelikle güne neşeli başladım seninde benimde artık gerçek hoyalarımız var.
Hoya lacunosan pek neşeli değil, toprak karışımında torf oranı yüksek ve suyu çok tutmuş. Sararma iyiye işaret değil. En kısa zamanda toprağına ilaveler yapmalısın orkide harcı ve derekumu ilave yaparsan birde varsa pomza, veya volkanik cruf, suyu geçirgen olacaktır. Sulamayı kesmelisin bir süreliğine. Hoya bella keyifli gözüküyor, diğerleride öyle keyifli.