View Single Post
Eski 12-01-2011, 02:07   #17
orcanöbekçi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2007
yabani zeytin(delice)

Sayın memet,
Üzerinde çalıştığım ağaçları bonsai için küçük saksılara almamaya karar verdim.
Evet burada çalışmaları izliyoruz,çok memnuniyet verici bir şey ama bilerek lades te, yani küçük saksıya alırsam bakamıyacağımdan ağaçlarımın öleceğini bile bile küçük saksıya almamak istiyorum.Bu ayrı bir olay biliyorum ama,işler
yoğunlaşınca bu canlıların bakımınıda aksatmamak lazım.Bu bana imkansız
gibi geliyor.Bir kere aksatırsan affetmez ölebilirler.Ben ağaçlarımı bonsai
yapar gibi ama büyük saksılarda muhafaza edicem.Zaten illede yarışmaya katılmak gerekmiyor.
Zeytin ağacım için havadan köklendirme çalışması yaptım.Fotoğraflarınıda ekliyorum.Birde geniş saksıya al dediğiniz fıstık çamını zaten iki buçuk senedir
saksıda bakıyordum.Dayanamadım onada telleme yaptım.Ama saksı ayni saksı.
Birde havadan köklendirmede ne yaptıklarımı da azıcık anlatayım.Önce ağacın
köklenmesini istediğim yerini testere ile az bir parca yaniikibuçuk,üç cm çap kalacak kadar kestim.Kökler çıkınca keserken torf dökülmesin diye.Sonra,
kabuk kısmına toz iba(Selahattin Hocamdan aldığımız)süngerle sürdüm kuru olarak.Sonra siyah bir torbanın bir tarafını keserek ağaca sardım.Yukardan
torfu doldurdum.Ağız kısmını naylon torbanın iki yanını birleştirerek bağladım.Ama yağmur yağmazsa içine su dökebilmek için sımsıkı yapmadım.Yağmur yağarsa zaten kendiliğinden içine giriyor.Sonra torbayı
aşağıya sarkmasın diye bantl sardımki yağmur falan çok yağarsa kaymasın diye.Şimdi beklemedeyim.Saygılar sunarım.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Fotoğraf002.jpg (45.5 KB, 167 views)
Dosya Türü: jpg Fotoğraf003.jpg (50.7 KB, 168 views)
Dosya Türü: jpg Fotoğraf004.jpg (46.1 KB, 168 views)
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön