View Single Post
Eski 11-01-2011, 21:50   #128
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Bu ev'e taşınalı 3 yıl oluyor. Bahçe'yi henüz yeni yayınlamaya başladığım için, daha önce'ki 2 yıl bu bahçe'de neler yaptım, neler yapamadım biraz onlardan bahsedeyim.

İlk başlarda, hiç çiçek yetiştirmek gibi bir amacım yoktu, ağırlıklı olarak sebze yetiştirmeyi planlıyordum. Sadece, annem'in bahçesinden aldığım saksı içinde'ki ortanca ve bir kaç gül çeliği ile, halam'ım evinden aldığım horoz ibiği'nin tohumunu ekmiştim.

Bir'de,

kayınvalidemin evinden onun ısrarla -akıllı mantı- dediği çiçek'ten, 3 kök kökleyip dikmiştim ama, bir kaç ay sonra kayınvalide'min okkalı serzenişlerine maruz kalmıştım! Kadıncağız yerden göğe haklıydı aslında. Çünki ben, nisan ayı başlarında diktiğim mantıların, Temmuz ayı ortalarında hala çiçeksiz olduklarını görünce, 2. nesil domates fidelerime yer açmak için söküp atmıştım!

Kayınvalidem o günlerde bir kaç kez, a oğlum onlar daha ancak çiçek açacaklardı. Elalem bunları diktik'ten sonra tutturamamak'tan şikayetçi, sen ne güzel tutturmuştun. Hiç sökülür'mü, bari bir sorsaydın'ya, deyip durmuş ve dalgasını geçmişti.

Yani anlayın, ilk yıl çiçeklerlere ne kadar ilgili duyduğumu.

Sonradan bu sitede'ki arkadaşlarımızın bahçelerini gezdikçe, o birbirinden güzel çiçekleri gördükçe, çiçeklere olan ilgim arttı. Şimdi her yer çiçeklere ait, bu sefer'de sebzelere yer kalmadı ama, sebzelerin bir kısmını artık teneke saksılara ekeceğimden, her hangi bir sorun olmayacak.

İlk fotoğraflar, geçen hafta söküp yeni yerlerine aldığım, turuncu ve sarı gül çeliklerinin, dikildik'ten 4 ay sonra'ki, ilk yapraklanı çıkarmaya başladıkları Nisan ayına ait (3 yıl önce Aralık ayın'da dikildiler).

O zamanlar daha miniciklermiş (gerçi 3 yıl sonun'da hala büyüdüler sayılmazlar'ya).

Çiçekler konusunda benim gibi kabiliyet düşmanı birinin elinde, bu kadar bile büyüdüklerine şükrediyorlardır sanırım!!

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön