View Single Post
Eski 11-01-2011, 16:26   #1409
Sinova57
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcukdemirci22 Mesajı Göster
*** Sinova 57
izninle yer tahsisi hakkında tecrübelerinizden faydalanmak isterim,çünkü aklımda birkaç soru işareti var.
Köyümüze ait olan kullanılmayan bozuk orman arazisi olduğu bilgisini öğrendim fakat tam olarak yerini tespit edemedim.Köy muhtarından bilgi alamıyoruz ayağımızın altına taş koymak istiyor.Ne civarda olduğunu tahmin ediyoruz fakat tam yerini öğrenebileceğimiz bir devlet birimi bulamadık.ilçe orman şefliği ve bağlı birimleri dolaştım fakat hiçbiri haritasını açarak ''şurasıdır'' diye söleyemiyor.Siz yeri nasıl tespit ettirdiniz? hangi makamlar yardımcı oldu? bilgi verirseniz sevinirim
Birde,başvuruyu ilçe orman şefliğine yapıcam sizce uygunmudur? Verdiğiniz başvuru dilekçesinin genel olarak bir örneğini yazabilirmisiniz? ve dilekçe yanında vermemiz gereken belge,harita ya da kroki gibi bişeyler varmıdır?
Tecrübeli biri olarak aydınlatırsanız sevinirim
Şimdiden teşekkürlerr
Yeri en kolay Kadastro Müdürlüğünden tespit edebilirsiniz, fakat bu yer aynı zamanda bozuk orman örtüsü muhteviyatında olacak ve en önemlisi ağaçlandırma genel müdürlüğünün sitesinde yer alan özel ağaçlandırma ile ilgili bölümde de yayımlananı bulunan 19 Nolu tamim ile 19 no.lu tamime ek-1'e bakmanızı şiddetle öneririm çünkü orada sınırlayıcı hükümler var.
Başvuruyu da siz garantiye alın İldeki varsa orman bölge müdürlüğüne eğer yoksa orman işletme müdürlüğüne yapın ki engller kolay aşılsın.
ilk etapta dilekçe ekinde; yerin kadastro paftası üzerinde işaretli krokisi ile müracatınız yeterli sonrası oldukça uzun meşakkatli ve bir o kadar da masraflı bir yoldur. Altta da dilekçe örneği var tel ve T.C. No yerleri ilave olduktan sonra birebir aynısıdır kolay gelsin

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE
SİNOP

6831 sayılı Orman Kanununun 57’nci maddesi ve bu maddeye dayanarak 09.10.2003 tarihli ve 25254 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ağaçlandırma Yönetmeliğinde, 30.04.2009 tarihli ve 27215 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikler doğrultusunda Bakanlıkça yayımlanan 23.07.2009 tarihli ve 19 nolu tamime göre, İlimiz, Merkez İlçesi Bostancılı Köyünde, Sinop Hava Alanın güney istikametinde bulunan, 2 Pafta, 490 Parsel no.lu ve 78,885 m² yüzölçümlü ve orman vasıflı taşınmaz malın krokide işaretli olan yaklaşık olarak 30.000-35.000 m²’lik bölümüne, özel ağaçlandırma amaçlı ağaç (Ceviz, kestane, vb) dikmek istiyorum.

Gereğini saygılarımla arz ederim. 15/03/2010

Nizamettin ALTAY

ADRES :

Bostancılı Köyü
Karagöl Mevkii No:1 /SİNOP
T.C.No:
Tel:

Ekler :

Ek-1 Yerleşim Yeri ve Adres Belgesi
Ek-2 Kroki örn.
Ek-3 Uydu görüntüsü

Sinova57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön