Bugünkü çalışmamız da epey yorucuydu, dün çektirdiğimiz dip kazandan sonra yerin altı taş taban düşüncesi ile bugün kepçe çalışmalara başladı, 1,5-2 metre genişlik 1,5 - 2 metre derinliklere inilerek taban güzel bir şekilde kırılarak, az da olsa bazı yerlerde ki taşlar çıkarıldı temizlendi, üst toprağı alta gelecek şekilde çukurlar tekrar dolduruldu.
Ceviz ekecekler çukurları kepçe ile açtırmalarında çok büyük yarar ve faydası olduğunu bilmelerini isterim, ne burgu ile açtırmaya benziyor ne de belle kürekle açtırmaya. Maliyetin de çok fark etmeyeceği kanısındayım, elle veya burguyla açtırsam üç aşağı beş yukarı aynı maliyetlere gelecek kepçenin saati 70 liradan anlaştık, oparatörümüz canavar gibi çalışıyor, bir işçi yövmiyesi 50 lira, bir işçinin bir günde açacağı çukuru o bir saatte daha fazlasını açıyor, derinliği genişliği toprağı gevşetmesi de çabası.
Çalışmalarımızdan bir kaç fotoğraf koyayım,
Dipkazan çektirirken
Kepçenin çalışmaları
