View Single Post
Eski 10-01-2011, 00:28   #22
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
Arazinin resmi tapusu var yarın tapu dairesine gidip iyice araştıracağım orman bakanlığına da gitmem gerekebilirmi bilmiyorum
Sn. alibabaa,

İster tapulu olsun, ister tapusuz olsun, eğer daha herhangi bir orman şefi ya burası acaba ormanmıydı derse orası orman olur.

İşler şu şekilde işliyor:

1- Önce orman dava açabiliyor mu açamıyor mu? araştırılıyor. Çünkü orman idaresi her yere dava açamıyor neden derseniz, burası orman değil tarım arazisi deyip tapu verilmesine sebep olan kendileri.
Diyelim ki orman dava açma hakkını kaybetmiş. Ozaman hazine açıyor(bu konuda da yargıtay kararı var ama malesef uygulanmıyor) kısaca siz devlete karşı gelemezsiniz. Orman,hazine,Mahkeme, Hakim hepsi devletin. Sizin neyiniz var? Hiç
2- Mahkemede lazım olan belgeleri ormandan isteyip ortaya koymanız lazım. Alamıyorsunuz, daha doğrusu vermiyorlar.
3- Bilirkişi kim? Orman mühendisi...
4- Bilirkişi isterse Orman tahdit haritasının rengini bile ormanın istediği renge boyayabiliyor(bizim davada öyle oldu isteyenler bakıp kontrol edebilirler)
5- Mahkemeler bu gibi davalarda ormanın istediği istikamette karar verebiliyorlar tabi yargıtay da.
6- 3-5 yılınız gittikten sonra lehinize kanun çıkıyor. Kanun halkçı bilinen bir parti tarafından Anayasa Mahkemesine götürülüp vatandaşın lehine olan durum sürüncemede bırakılırken, Yargıtay da ışık hızıyla davayı sonuçlandırıp üstüne üstlük nasıl yapıldığını açıkça belitmediği bir tebligat yüzünden bütün haklarınızı elinizden alıyor.

Hadi gelin hukukun üstünlüğüne inanın.
Hadi gelin ağacı ve ormanı sevin.

Tavsiye: EĞER ORMAN İDARESİ, BURASI VALLA BİLLA ORMAN DEĞİLDİR VE BİZ İLERİDE BURAYA ORMANDIR DİYE DAVA AÇMAYACAĞIZ 16 yıl önce Kadastro geçirmemize rağmen 50 yıllık hava fotoğraflarını delil diye ortaya koymayacağız DİYE YAZILI KAĞIT VERMEZ İSE ARAZİ ALMAYINIZ.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KULLANARAK ELİNİZDEN ALIRLAR.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön