View Single Post
Eski 08-01-2011, 08:32   #160
Yücel Canpolat
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili ezgili dünyam, ne kadar uzun zaman olmuş sizin bahçenize girmeyeli.
Hem şaşırdım hem de çok keyiflendim. Büyük aşama olmuş bahçede. Ne güzel her şey var ve çok da sağlıklı ve güzel. Ellerinize sağlık.

Sonbahar güzel görüntüler vermiş bahçenizde, ayağınızda çizme yaprakları savurta savurta, ayağınıza yere sürerek yürüyüşler yapıyor musunuz? Bu yürüyüş esnasında yerden kalkan yaprakların başka yerlere uçuşmasını seyrederken hep zevk alırım. Bir deneyin derim.

Arkadaşımız kantanzst'ın bahsettiği bitkileri ben de ahudududan ziyade böğürtlene benzettim.
Alara fidanlığından aldığımız bu aşılı böğürtlenlerin de tadları o kadar fazla değiller, ve dikensizler. Çünkü bunlar ahududuya aşı yapılmış. O yüzden dikensiz ve hafif mayhoş oluyorlarmış. Yani benim bahçemdeki böğürtlenler böyle.
Ahududuların meyve yapıları biraz daha gevşek oluyor zaten.

Lastik saksılar, aahh benim de derdim olmuştu bahçemi kurduğum ilk senelerde.
Fotoğrafını görünce çok hoşuma gitmişti ve ben de yapacağım diye tutturmuştum. Oğuz'un arabasının eski lastiklerini getirdim, önce yıldız yıldız çizerek şekilli şekilli çizdim.
Aldım elime taş kesme aletini. Hani şu matkaba benzer gibi olanından.
Uğraş babam uğraş, canım çıkıyor bir -iki santim kesmek için.
Etrafı aldı yanık lastik kokusu, ben halâ didişiyorum lastikle. Nuh diyor peygamber demiyor.
Lastik dubleks lastikmiş arasında çelik şeritler-bantlar var.
İnan 5-10 cm lik yer kesecem derken motoru yaktım. Ellerim acıdı.
Oğuz da farketmesin diye lastiği yok kenarına ters koydum. İçine toprak doldurup allisyum ektim.
Tabii yediden bir taş kesme motoru daha aldık.
bu da bitki delileri başlığına ben ce kapak olur Ablacığım:etrafı aldı yanık lastik kokusu

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön