View Single Post
Eski 07-01-2011, 19:34   #765
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Çalışmalarımı takip ediniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pistaciavera Mesajı Göster
teşekkürler epsody,, bundan daha kolay bir yöntem bulamayız sanırım ben her köye gidişimde ayrı bir çukur açacam demektir bu,, tarlayı köstebek yuvasına çevirecez,, bu arada sürüm yapılmayan ve çapalama yapılmayan yerler bulmam lazım,, peki gömme işleminden kaç ay sonra gübreyi elde edebilirim ayrıca evlerimizde gübre 2-3 hafta arası bekleyecek kapalı bir kapta biriktirmeliyim degilmi uygulama sonuçları payşacagım fotograflı olarak umarım başarılı oluruz
Arkadaşım pistaciavera; Kompostun olgunlaşma süreci atıkların c/n oranın uygunluğuna bağlı ve atıkların boyutlarının küçüklüğe bağlı olduğunu hatırlatırım, olgunlaşan gübreni kullanıncaya kadar toprakta saklamalısın, dışarıda saklanan kompostun içeriğindeki mikroorganizmaların yaşama şansları azalmaktadır.

Kompostunuzun olgunluğu kokusunun toprak koksuna benzer kokması olgunluğuna bir işaret sayılabilir, çeşitli inceliklere göre bitkilere verilebilir kalan kaba olanlar ağaçlarınıza malç olarak kullanabilirsiniz.

Kompostunuzun topraklarınızda kalmasının organik yapısını zenginliğini arttıracaktır, kompostunuzu bitki yetiştirmede kullanmak istiyorsanız size özel bir uygulama önermek istiriyorum, sebze için nadasa bıraktığınız bitki yetiştirme parsellerine 6 ay kadar önceden toprakta kompost başlatırsan bahara kadar toprak yapın sebzelerini yetiştirme ortamını sağlamış olacaksın.

Ben bu uygulama içinde senelerdir sebze yetiştirmekteyim uygulamalarımı buradan takip edebilirsiniz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön