Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pistaciavera
agaçların altına çukura gömme yapsam nasıl olur veya sizin bir öneriniz varmı,, biz agaçlarımıza her yıl düzenli olarak organik ve kimya gübre veriyoruz,, ben bu yöntemle ayda 200 kilo civarı ev atıgı çıkaracagımızı düşünüyorum yardımlarını bekliyorum teşekürler
|
Arkadaşım pistaciavera;Öncelikle seni organik atıkları değerlendirme ile topraklara organik madde katma düşüncenizden dolayı sizi kutlarım, Tabii bu arada yönteminizinde uygun olmadığını ve ağaçlarınızın gelişmesinde aksaklıklar yaratacağından bu yöntemden vaz geçerek, atıklarınızı ağaç köklerinden uzakta açacağınız çukura gömerek doğal kompostlaştırma sağlıyarak daha sonraları kompostlaşan malzemeleri malç gibi ağaçlarınızın dal taç düşümüne gelecek şekilde uygulayabilirsiniz.
Bu kompostlaştırma da iki çukur yöntemi uyguluyarakbir çukur dolarken öbür çukur olgunlaşma içinde olmalı, olgunlaşan malzeme çukurunu boşaltarak tekrardan doldurmaya geçmelisin.
Arkadaşım uygulamalarını paylaşarak forumlarda bilgi sürecine katılmalısın, sevgilerimle çalışmalarında başarılar dilerim.