View Single Post
Eski 08-02-2007, 14:02   #279
acemi çiçekçi
Ağaçsever
 
acemi çiçekçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: gıresun
Mesajlar: 81
Bu Ağaci Bilen Var Mi?

Merhaba arkadaşlar,
Giresun da kıyıda gezerken kumların arasında sarıdan kırmızıya dönen fındık büyüklüğünde şeyler gördüm.Önce böcek **** öyle deniz çıkmış olabilecek bir hayvan sandım korkuma rağmen yine de inceledim. AMA dokunmadım.Ben öyle incelerken arkada bu şeyleri toplayanları gördüm.
Sordum yemiş dediler.Tadına baktım harika eriğe benzeyen bir tadı var.Meyvesi fındık kadar dışı tırtıklı,içinde alıçın çekirdekleri gibi çekirdekler var. Yaprakları AKDENİZ DEFNESİninkilere benziyor. Ağacı çok zuun olmayan orta boylu bir ağaç.
Biraz karışık oldu tarifim ama bir bilgisi olan varsa; Ağacın ismi ve ne zaman çoğaltma yapılabileceği( çekirdekten mi, çelikten mi olduğu) konusunda yardım istiyorum. Becebilirsem bu ağaçtan BONZAİ yapmak istiyorum. Ben yapabilirsem fotoğrafını koyup buraya isteyenlere de yollayabilirim. şŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Başa Dön