View Single Post
Eski 07-01-2011, 03:53   #15
AÇakıcı
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
Ben işim gereği ülkenin birçok yerine gittim, Ülkemizin her yeri birbirinden güzel. gerçekten dünyadaki cennette yaşıyoruz. Artvin çok daha ilginç çünki Karadeniz'in en son noktası aynı zamanda da doğunun en son noktası. Ama gerçekten de bambaşka bir ülke gibi. aslında köylüsü ve çiftçisi bile en çok okur yazar olan en çok kültürlü meraklı bir halkı var. böyle gelmiş böyle gider, eski köye yeni adet getirmeyin, gibi klasik köylü anlayışı kesinlikle yok. bunun aksine ben en iyisini nasıl yapabilirim. ben daha fazla nasıl bir fark oluşturabilirim anlayışındalar. Bu malesef ülkemizde çok sık gözlenen birşey değil.

Ben Erzincan'lıyım benim çocukluğumun geçtiği yerlerde domates, karpuz, kavun, mercimek, fasulye dikilirdi. sonra bir kiremit fabrikası suyu kirletti birçok şey dikilemedi herkes sadece buğday, şekerpancarı dikmeye başladı. şimdi suyu tertemiz ama kimse eski refah günlerine dönmek istemiyor. o günleri hatırlamıyor bile bir kaç kişi kavun dikse eski köye yeni adet getirmiş gibi alay konusu oluyor...

Oysa Artvin'de adam tarlasını birden Yaban Mersini'ne **** Kumkuat'a çevirebiliyor.
Her ilçesi birbirinden tuhaf ve farklı. şehir bile dev bir kayanın üstüne kurulu
Ben Karadeniz Zeytin çeşitlerinin peşindeyim özellikle de uluslararası kalite ödüllü Artvin Butko'nun... Neden Karadeniz Zeytin çeşitleri satan fidanlık yok...!? Düşünsenize belki de dünyada soğuğa en dayanıklı Zeytin çeşitleri, belki de en değerli çeşitler...

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön