Merhaba Doğaseverler,
Dün fotoğraf ekleyecektim anca cihazın pili bitikmiş. Kısmet bugüne.
Şu an iki küçük saksım düzenli sulamaya ihtiyaç duyuyorlar. Ben işyerindeysem kendim ilgilenmeyi seviyorum. Ancak il dışına çıktığımda bu düzenek 1-2 hafta idare ediyor.
Kullanılan Malzemeler:
1- Cam kavanoz.
2- Su seven ve dokusu (mikro) gözenekli bir ip. Ben bize gelen bir paketin ambalaj ipini kullandım. Sentetik ama suyu emebiliyor.
Kavanozu saksı hızasında veya 2-5 cm yukarıda konumlandırarak ipin birer ucunu saksılara iyice derinlemesine gömüp, orta kısımını da su dolu kavanoza daldırıp bırakıyorum. Bir kez fısfıs ile ipi ıslatıyor, sonra kendi halide bırakıyorum. Bir iki saat sonra ipi elleyip nemli olup olmadığını yokuyorum. Eğer nemli ise düzenek çalışıyor. Eğer kurumuş ise ya ip uygun değil , ya da çok uzun yani toprak emememiş. Gerekli düzeltmeleri yapıyorum.
Bu düzenekte taşma riski yok.
Sevgi ve Saygılarımla,
Hoşçakalın
Toprak
