View Single Post
Eski 04-01-2011, 23:52   #476
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Ben bunları kurutma işlemine alırken, içine bir tutam iri tuz atılmış sıcak suya batırıp çıkarıyorum,(Aydın'da kuru incirleri öyle bandırırlar,o tarzdan ilham aldım).Fotoğrafta gördüğünüz gibi cevizle tadı daha güzel oluyor ;ikram ettiğimiz arkadaşlarımız da bu tadı çok beğendiklerini söylüyorlar.Sanırım gelecek sezon daha çok kişi buralara cennet hurması kurutacak.Meyvelitepe'den öğrendiğimiz bu yöntemle cennet hurmaları kurutularak değerlendirildiğinde üretici para kazanmağa devam edecek.
Name:  CENNET~1.JPG
Views: 10639
Size:  34.8 KB
Vaaav bu ne güzellik böyle, gerçekten cevizlisine doyum olmaz (Tecrübeyle sabittir) Ama biraz daha kurumaları gerekir.

Konu dışı bir not: cevizleri siz yetiştirdiyseniz, biraz güneş yanığına maruz kalmışlar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön