View Single Post
Eski 04-01-2011, 21:30   #2846
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceydam Mesajı Göster
Orhan Bey çok teşekkürler bizi unutmadığınız için.
Gelir gelmez haber vereceğim.

Çimlendirmeye başlayalım mı hemen, baharı beklemek uygun olur mu?
Ve çimlendirmek için ne detaylar var yardımcı olursanız sevinirim.

Geçen seneki sellükan öyle güzel güzel büyürken, tam çiçek açacak derken birden öldü umarım bu sene çiçekleri göreceğiz.

Teşekkürler
--------------------------------------------------------------------------
memet:
Bu yaz çiçeğidir. Bütün uyarılarıma rağmen kışın çimlendirme gibi bir ısrar var. Anlamını öğrenebilmiş değilim. Baharı bekleyin o zaman çimlendirin.
--------------------------------------------------------------------------

Sayın ceydam;
Memet arkadaşımızın yazısını özellikle alıntıladım. O deneyimli. Zira ''Tohumdan Selluka Yetiştiriciliği'' konusunda, benim hiçbir deneyimim yok..!

Ancak tohumlarımın çimlenme gücünün %100' e yakın olacağından kuşkum yok. Sizlere dağıttığım tohumlar, tamamen dalında kurumuş kapsüllerden çıkarıldı.

Ayrıca, tüm tohumlar içinde su dolu bir leğene dökülüp, birkaç dakika sonunda, suyun üstünde kalanlar alınıp atıldı.(Sağlıklı olmayan tohum suyun üstünde kalır!) Sadece leğenin dibine çöken sağlıklı ve çimlenme gücü yüksek tohumlar mukavvalar üstüne alınıp, gölgede kurutularak sizlere gönderilmek üzere hazırlandı.

Not: Bu yöntem, benim senelerdir başarıyla kullandığım küçük-büyük tüm taneli tohumlar için kullanılabilen, son derece güvenilir bir seleksiyon yöntemidir.(Çörek otu, Horoz ibiği, bamya,kabak, Hint yağı, fasulye vb..)

Güle güle büyütün.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön