View Single Post
Eski 04-01-2011, 15:20   #467
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Bilgi fakiriyiz milletçe. Biliyorsak da saklarız, paylaşmayız. Onun için de bir arpa boyu yol gidemiyoruz.
Neden böyleyiz bilemiyorum, bir arkadaşıma ceviz bahçesi kurmaya çalışıyoruz, fidan arayışlarımız esnasında öyle şeylerle karşılaştım ki güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

Telefon açıyorum şu ceviz fidanı varmı, yok diyor, peki sizin orası fidancı bildiğin güvendiğin konu komşuda ya da bir arkadaşında yokmu diyorum, yok abi diyor, komşusuna telefon açıyorum var abi diyor.

En ilgincide türkiyenin en tanınmış fidancısına gidiyorum yok diyor ancak 2011 ya da 2012 ye gün veriyor, kaporanı yatırsan. Daha sonra ise damadın da istemediğin kadar fidan bulabiliyorum.
Anlamakta güçlük çekiyorum, yahu bu senin damadın sende yoksa damadınınkileri sat ya da şu kişi de var git bak konuş de. Nedir bu milletteki çekememezlik anlamış değilim.

Herkez rabbena rabbena, nasıl bir müslüman ülkeyiz, komşusu aç olanın arkadaşı aç olanın müslümanım demeye hakkı varmı?

Yaşlılardan aldığım bir örnek: İki dükkan yanyana biri sabah siftasını yaptımı ikinci gelen müşterisini diğer arkadaş siftah yapamadı istersen oradan alda o arkadaşta siftah yapsın diye yönlendirirdi.
Şimdi ise bırakın konu komşuyu, adamın damadı ya, oraya seni yönlendirmiyor, nasıl bir insan olduk anlamakta güçlük çekiyorum.

Allah gözümüzü doyuracak öyle bir doyuracak ki, felehimizi şaşıracağız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön