View Single Post
Eski 04-01-2011, 11:00   #15
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Sayın Sarıcan,

Ben saksı harcımda sadece torf kullanmıyorum ancak piyasada satılan paketler genellikle sadece torftan oluşuyor. Sphangum torfu, cocopeat, perlit vermikuliti dengeli bir oranda karıştırarak hazırladığım saksı harcını kullanıyorum. Saksı harcım besin yönünden daha zengin olsa da zaman içerisinde çürüyeceği ya da özelliğinin bozulacağı için yenilemem gerekiyor.

Topraksız tarım ilgilendiğim ancak yolun başında olduğum bir konu. Hoya ve afrika menekşesi ile başladım. Bu konuda organik gübrelerle yapılan çalışmaları da takip etmeye çalışıyorum. Bildiğiniz gibi torpaksız ortamda torf gibi organik malzemeleri kullanamıyoruz. Afrika menekşesinde topraksız ortam materyali olarak vermikulit kullanmıştım. Ancak yabancı bir menekşe yetiştiricisi, uygun olmayacağını vermikulitin pH'ının 7.5 civarında olduğunu ve %20 den fazla kullanmamam gerektiğini söyleyince diatomitle yeniden başlamaya karar verdim. Başarılı sonuçlar alırsam muhakkak arkadaşlarımla paylaşacağım. Şimdilik önerdiğim konular, nette yayınlanan sınırsız yabancı kaynaklardan edinilen bilgiler ve ünlü yetiştiricilerin deneyimleri.

Düzenleyen maki01 : 05-01-2011 saat 13:13
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön